Kois empire

koi”s empire op www.koivergelijken.nl

Voor de koiliefhebber en hobbyist. mijn verhaal …

Welkom op mijn website ,ik ben met koi begonnen zoals elke hobbyist met vallen en opstaan,op korte tijd heb ik zeer veel mogen en kunnen bij leren op gebied van houden en verzorgen van koi . Door mijn kennis van koudwatervissen met voornamelijk die van de visvijvers groeide mijn belangstelling in koi des te meer.
Daarom ben ik me ook gaan verdiepen in het houden en verzorgen van koi. Wat een fascinerende dieren, met wat een gratie zij de vijver doorzwemmen.Ik ben dus zelf gestart met een kleine vijver zoals de meeste onder ons met wat goudvisjes en een koike dat toevallig in de bak goudvissen terecht was gekomen.
Deze groeide sneller en forser dan die kleine goudvissen en al snel bleek mijn 1000 liter vijvertje te klein.
Zodoende kwam er een groter vijvertje , 5000 l leek me wel goed te zijn ,tja wat denk je zelf ,na een jaartje weeral te klein naar mijn zin, ik vroeg aan mijn buurman om mijn visjes en enkele kleine koi die ik pas had gekocht had even bij hem te laten groeien totdat ik mijn vijver van 20 000 l klaar zou hebben. geen probleem voor mijn buurman;

Eens begonnen aan mijn vijver met behulp van mijn buurman dacht ik bij mezelf mmmh, misschien is het zo een slecht gedacht niet om hem iets groter te maken ik heb de ruimte toch ervoor, dus tijdens het graven maar wat groter gemaakt ,uiteindelijk zo’n 55 000 liter.

koivijver Koi’s empire

En zo waren we gestart, eens klaar met de vijver konden mijn koi terug verhuizen naar hun grote water,whauw wat waren ze groot dacht ik tot ze in het niets verdwenen in vergelijking van de grote vijver.
Dit bracht me eigenlijk tot aanzet van de aankoop van mijn eerste doos tossai.
Mijn plan was om de mooiste hieruit zelf te houden en de rest door te verkopen, en wat bleek ,al snel waren deze van de hand. Daar ik toch de plaats had dacht ik om een paar containers te kopen van een 600 liter en daar wat kleine koi in te houden en door te verkopen , en zo evolueerde ik elk jaar ietsje meer,de eerste jaren in bijberoep later ben ik volledig gestopt met werken om mijn uitgegroeide hobby voor de volle 100 % te kunnen uitvoeren.
Al snel was er ook mijn interesse om mijn koi zelf persoonlijk uit te kiezen in Japan, en in 2002 was het zover ,mijn eerste Japan Reis.( hiervoor kan je steeds info over vragen om mee te gaan )
Al bij al was me die reis niet echt bevallen omdat ik teveel in een keer op me afgevuurd kreeg, zoveel prachtige vissen en je kan je zo slecht verstaanbaar maken,ik wist niet echt wat kiezen en wat ik moest doen,al goed dat ze me goed opgevangen hebben en heb ik toch zeer veel geleerd , en ook de volgende jaren heb ik mijn ogen de kost gegeven en altijd met veel respect de kwekers om uitleg gevraagd.Daar heb ik dan ook mijn soul maat en kinderdokter en grote koifanaat Basje leren kennen,waarvan ik nog steeds veel bij leer ,daar hij ondertussen de japanse taal vaardig is geworden, dit heeft me er ook toe gebracht dat ik nu een zeer goede band heb met verschillende van Japans beste kwekers van nishiki goi en een zeer uitgebreide kennis heb van onze koi.
Nu ga ik elk jaar weer terug naar Japan om zelk mijn selectie koi uit te zoeken, er is steeds de mogelijkheid om me te vergezellen en zelf je koi uit te zoeken bij je favoriete kwekers.
Deze reizen zijn volledig zonder aankoop verplichting en minder duur dan je zou denken.
Ik ben blij dit te kunnen zeggen dat ik nog steeds niet commercieel over onze koi denk en dat het voor iedereen een betaalbare hobby moet blijven.
Daarom voorzie ik elk jaar ook voor iedereen kwalitatief goede en betaalbare koi,alsook de high quality en show koi.
Ook door mijn ervaring opgedaan bij de verzorging van visvijvers kwam dit nu goed van pas. Met een beetje kennis van zaken kwam ik al heel ver.Vele ziektes en dergelijke heb ik door ervaringen uit te wisselen met maarten lammens geleerd op een deskundige wijze te behandelen.
Hierdoor kan ik zeggen dat ik mijn vissen samen dankzij het juiste voeder en verzorging in prima conditie kan houden, wat resulteert in sterke en gezonde vissen.
Daarom ben ik nu ook begonnen met het verkopen van koi’s en aanleg van sier- en koivijvers.
Hierbij hoop ik dat jullie evenveel genieten van jullie koi zoals ik doe.

Voor visverenigingen, een woordje uitleg.

De bedoeling was om mij geleidelijk aan meer en meer bezig te houden met visvijvers, aangezien de belangstelling daar meer en meer uitgaat naar behoud en verzorging van de vissoorten dan enkel de vervanging ervan na sterfte.
Iedereen kent wel de kwaaltjes van de meeste visvijvers:
vissen met gaten, vissen die mager zijn, grof aanvoelen, vissen met parasieten zoals karperluis en ankerwormen, vis die vol schimmel staat en noem maar op.

DIT KAN OOK ANDERS
Ook omdat de vis er niet goedkoper op wordt, ben ik me gaan toeleggen op de efficiënte verzorging van vissen in visvijvers. Na enkele jaren ben ik erin geslaagd om dit te verwezenlijken, wat resulteerde in een sterke daling in vissterfte, een verhoging in het aantal gevangen vissen op wedstrijden en belangrijkst van al : gezonde en sterke vissen het hele jaar door. Verschillende visvijvers hebben al mooie resultaten geboekt; vraag gerust naar referenties.
Stilaan kreeg ik de naam visdokter.
Een voorbeeld hiervan is http://www.zoutenzoet.be/. Bij de vroegere viszetting van 3000 kg waren de resultaten niet zo denderend, maar nu zijn ze bij een viszetting van slechts 1500kg beduidend hoger. Jaar op jaar zag men een stijging in visvangsten, wat resulteerde in een beperktere aankoop van nieuwe vis, wat de kassen van visverenigingen ten goede komt.

Wat eerst een verliespost leek, blijkt later een investering te zijn. Waar eerder verlies werd geleden door vissterfte, haalt men nu goede resultaten en krijgt men grotere belangstelling van visserscollega’s, wat ook weer resulteert in meer inkomsten voor de clubkas. Wat een kleine investering al niet kan doen op jaarbasis…

Een klein voorbeeld : door het verzorgen van de vis kan je al gauw tot 1000 kg nieuwe vis besparen op jaarbudget, wat op lange termijn een hogere vispopulatie tot stand brengt. Door een intensieve verzorging die goed opgevolgd wordt, bespaar je al vlug enkele honderden euro’s.

Het verzorgen van visvijvers hoeft niet duur te zijn en brengt zijn geld al vlug op, wat dus een win-winsituatie oplevert. Gezonde, sterke vis die langer meegaat.
Problemen op je vijver (zowel vis- als siervijver)? Neem gerust contact op !!!

Voor meer Info
T. 0477 30 37 68
E-mail: info@koisempire.be