Interkoi Arendonk

Interkoi Arendonk 2013

Interkoi Arendonk.

Het eerste nieuwsitem van Interkoi verscheen  in februari 2007.

 Het is nu 22 januari 2007. De eerste stappen worden gezet voor de uit de hand  gelopen hobby van L. Borgmans. In de hal van B-Sign – Robarov worden 4  quarantainebakken geplaatst die ieder afzonderlijk uitgerust zijn met een filter en  verwarmingsinstallatie. Deze q-bakken worden geleverd door de firma deltafiltration.  Peter Jacobs heeft voldoende ervaring opgebouwd tijdens zijn opleidingsperiode bij zijn  vader, Dhr. Jacobs van Nippon Koi Garden in Brecht, om degelijke quarantainebakken te  samen te stellen. Dit is de eerste stap in het Interkoi verhaal. De volgende stap is het boren van een put van 220 m. diep om drinkbaar water naar boven te pompen.

De website van interkoi was één van de eerste websites die de koi aanbood op deze manier. De aanpassing van de aanwezige koi, het brengen van interessante nieuwsitems, het informeren aan de klanten van nieuws uit Japan was toen redelijk uniek.

Ondertussen staan er ongeveer 2500 nieuwsitems vermeld, en kan je de opbouw en groei van Interkoi van kleine handelaar naar respectabel handelaar nauwgezet opvolgen. Geen ander bedrijf kan deze papieren voorleggen, en zelfs nu is Interkoi de enigste dealerwebsite die zo uptodate werkt.

Bovendien is er veel kennis en knowhow opgebouwd tijdens de jaren dat Interkoi bestaat. Buiten de strategische locatie op de grens van Nederland en België heeft Interkoi zijn waardering voor het hogere segment in de koihobby verdiend. Een belangrijke slogan die Interkoi hanteert is:

 “Bij Interkoi zijn het enkel de koi die een codenummer hebben”.

Of het nu een koi is van 100 euro of een koi van 1000 euro, voor iedereen wordt er tijd gemaakt en wordt hetzelfde behandeld.

Het aantal koi aanwezig ligt gemiddeld rond de 200. Het aantal vijvers bestaat uit 5 buitenvijvers, en 3 opvangvijvers binnen. De buitenvijvers zijn respectievelijk 3 x 40 kuub en 2 x 15 kuub. De opvangvijvers binnen zijn 3 x 15 kuub. Kleine vijvers zijn niet besteed in de zaak bij Interkoi.

De 3 opvangvijvers en 1 buitenvijver van 40 kuub worden gecontroleerd verwarmd, zowel winter als zomer door een warmtepompsysteem, dat water uit de grond van 220 m. diepte automatisch opwarmd via een gesofisticeerd systeem.

Interkoi specialiseert zich in de jumbo koi die duidelijk uit het hogere segment komen. Zonder de pretentie te hebben om GC in huis te hebben, hebben we wel de pretentie om te zeggen dat het algemene aanbod uit de subtop geselecteerd worden. Momotaro en Taniguchi zijn de belangrijkste kwekers waar wij mee werken, en dat zal in de toekomst niet veel veranderen. Het accent ligt op Momotaro waar wij een goede relatie mee hebben opgebouwd.

Interkoi bezoekt een 3-tal keer per jaar de veilingen van Japan, waar wij trachten op te boksen tegen de Aziaten die ons het vuur aan de schenen leggen.