Chikara koi

Degene die ons kennen ( John & Ans de Leur) zullen inmiddels wel weten dat er naast onze dagelijkse werkzaamheden twee grote passies de boventoon voeren. Waar Ans haar passie nog moet proberen te verdelen tussen haar Engelse bulldogs en Koi is er voor mij maar een grote passie namelijk Koi!Al een aantal jaren probeer ik deze passie via diverse fora met andere te delen, maar ik kom er vaak achter dat het vrij lastig is om dit in geschrift over te brengen. Dit terwijl ik graag wil laten zien waarom bepaalde Koi beter zijn dan andere Koi.Wat is er niet mooier dan met anderen “gebogen over bowl” je mening te geven over datgene wat jij ziet? In mijn ogen eigenlijk niets.
Passie is niet iets voor jezelf, passie moet je delen.
Dit is voor mij dan ook de belangrijkste reden om alles iets professioneler aan te pakken met grote nadruk op het woordje iets. Ik wil in deze een kleinschalige collectie koi aan kunnen bieden voor mensen die een stapje hoger willen of gewoon klaar zijn voor een goede uitdaging!
Ik ben dus blij en trots dat ik vanaf heden Chikara-Koi aan u kan presenteren.
Met Chikara-Koi wil ik zowel via verkoop van koi,  alsook met informatie via een eigen website deze beleving met andere hobbyisten delen.
De Koi, die ik zelf zal selecteren in Japan, zullen in aantal kleinschalig zijn, maar moeten voldoen aan de eisen die ik zelf aan mijn koi zou stellen.Een Koi die in prijs/kwaliteit dusdanig moet zijn dat ik er voor de volle 100% achter kan staan.
Het zullen vooral koi zijn voor hobbyisten die gewoon een stapje hoger willen.
Wij zullen ons voor de verkoop vooral richten op eenjarige koi (Tosai),  ik heb hier voor gekozen omdat ik ervan overtuigt ben dat met een juiste selectie goede betaalbare resultaten kunnen worden behaald.
Natuurlijk geef ik tijdens de Japanreizen mijn ogen goed te kost en zal het dan ook niet nalaten om uitzonderlijke goede meerjarige koi te selecteren indien de kans zich voordoet.Tevens bestaat de mogelijkheid om voor u doelgericht met het aangegeven budget en wensen, een zoekopdracht uit te voeren zodat de stap naar uw droomkoi wel eens realiteit kan worden.
Ik hoop met deze kleinschalige opzet vooral die hobbyist te blijven die ik nu ben en als dat slaagt ben en blijf ik een gelukkig man.
Graag tot ziens bij Chikara -Koi