Zijn er nou nooit genoeg Japanse koi in Nederland?

Nee, natuurlijk zijn er steeds nieuwe Japanse koi nodig in Nederland.

De kwaliteit japanse koi welke geïmporteerd worden gaat nog steeds omhoog. Ook de varianten Japanse koi neemt toe. Wel koopt men tegenwoordig topkoi voor schappelijke prijzen!

Ook zie ik verzadiging in de “koimarkt”. Er moeten extra inspanningen worden gedaan door de verkopende koidealers en de importeurs. Acties op vijverbenodigheden, extra’s bij aankoop van een koikarper en korting op koi,  zijn voorbeelden om koi weer onder de aandacht te krijgen en zo te kunnen verkopen. Ook zijn er steeds nieuwe koiverkopers, soms beginnend in een tot winkel omgebouwde schuur. Wat mij opvalt is dat er veel koizaken het niet redden en dat dit niet leidt tot afschrikken van starters. Nee Nederland is niet verzadigd met Japanse koi, maar alleen extra service, veel kennis van koi, compleet assortiment in een winkel met daarbij een goede webshop zal een mogelijke faillisement in deze koisector qua kans verkleinen.
De site Koiok.nl als startende webshop is lastig om onder de aandacht te brengen. Er zijn al zo veel vijverwebshops! Waarom zal deze het dan redden? Ik denk door de passie van de webshopbeheerder, een geschakelde facebook pagina, de service die erg hoog is door de mogelijkheid te bieden om naast via de koiok website van alles te bestellen,  het ook mogelijk is om  telefonisch tot elkaar te komen. Naast een koi kan je op de site koiok.nl  koi, koikunst en koivoer vinden maar kan je ook uit de voorraad putten van een koi en vijverspeciaalzaak en natuurlijk de kennis van koi, vijver, koiziektes en medicatie daartegen van de eigenaar van de  koi en vijverspeciaalzaak in Noord-Holland Koi-waterland.