Vrijdag 28 februari 2014 de laatste koihuntdag van Koi vijvercentrum Waterland

Vandaag de laatste dag hier in Ojiya en gisteravond nog eens goed gekeken wat ik nog nodig zou hebben. Buiten de Ki Utsuri staan er nog Chagoi , Platina en Yamabuki op de lijst en kan de tijd nog goed gebruiken. Als eerste vandaag naar Dainichi geweest waar je best een pak vissen kunt kopen nadat je een tweede hypotheek hebt afgesloten. Hoe mooi ze ook zijn weet ik de hand op de knip te houden want voor deze serieuze Koi moet een klant gewoon zelf mee naar Japan.

Vrijdag 28 februari  Koi vijvercentrum waterlandVrijdag 28 februari  Koi vijvercentrum waterland

Isa Kazuhiko is de volgende en daar kan ik weer aan de slag. Natuurlijk waren mij van de week ook zijn Gin Rin Chagoi opgevallen en die waren zo goed dat ik al 2 variëteiten van mijn lijst kan halen. Na eerst de hele vijver te hebben leeg getrokken van bijna alle Ki Utsuri en alles wat op Chagoi lijkt heb ik 10 Ki Utsuri , 2 Ochiba , 1 Chagoi , 5 goud bruine Gin Rin Chagoi en 1 Gin Rin Kigoi aan de inkoop toe gevoegd. Na het afhandelen van de papieren konden we weer verder.


Vrijdag 28 februari  Koi vijvercentrum waterlandVrijdag 28 februari  Koi vijvercentrum waterland

 Dé Isa is ook nog even bezocht maar daar was aan Nisai niet veel meer te koop. Bovendien zijn ze allemaal male al zou je dat aan de body echt niet zien en het bewijs zwemt in de winkel waar nog een paar Showa van vorig jaar zwemmen. Ook nog een tijdje bij zijn oudere Koi staan kijken want stuk voor stuk zijn dat ook plaatjes.

Vrijdag 28 februari  Koi vijvercentrum waterlandVrijdag 28 februari  Koi vijvercentrum waterlandVrijdag 28 februari  Koi vijvercentrum waterland

Op zoek naar geluk nog een voor mij nieuwe kweker bezocht genaamt Kyogchan. Deze meneer die voornamelijk Kohaku kweekt kan er ook wat van en is er een om te onthouden en wellicht over een paar weken als hij zijn Jumbo Tosai gaat selecteren. Wie weet heb ik dan ruimte voor deze Jumbo’s. Maar ook Nisai waaronder een groot aantal Tancho Kohaku mochten er wezen al zaten deze wel in een bak van de verkochte vissen. We gaan hem zeker in de gaten houden de komende jaren !!!!

Yamazaki zou nog een kweker zijn waar ik terecht kan voor de laatste 2 soorten maar die is helaas niet aanwezig. Hij vergaderd met andere kwekers dus zijn er meerdere niet aanwezig. Voor Yamabuki of Platina is dat dan ook geen goot probleem daar deze ook op de stocklist staan en dan ook een stuk voordeliger dan handpicken. Dit kan dus later per mail geregeld worden en Rob de Vos van Ornafish er voor laten zorgen dat er goede Koi worden afgestuurd.

Omdat we in de buurt rijden gaan we bij Hoshikin langs ook weer een echte Kohaku kweker. Hij was druk bezig met schoonmaak werkzaamheden voor de komende selectie maar heeft ons zijn Tosai nog even laten zien. In de komende weken zal hij gaan selecteren en komen er met recht Jumbo Tosai vrij.

We eindigen vandaag bij Hirasawa waar we eerst maar eens koffie nemen en na het vissen kijken nog maar eens koffie en praten nog na over wat we waar nog tegen gaan komen. We besluiten terug te gaan naar het hotel waar we de stocklijsten nog eens goed door nemen en ik maak bij elk kweker die afgelopen week wat moois heeft laten zien maak  een aantekening. Alle Koi genoemd in woord en beeld komen over 2 weken aan inclusief de Tosi van Mano en Kase. De komende 3 weken als het hier wat warmer wordt zullen de kwekers gaan selecteren en komen er nog veel Tosai in de verkoop.Morgen terug naar Tokyo en vandaar uit Purmerend via Amsterdam. Van af volgende week alles voorbereiden voor de ontvangst van de aangekochte Koi die op vrijdag 14 Maart bij ons te bewonderen zijn.

Vrijdag 28 februari  Koi vijvercentrum waterland