Himitsu, koi’s empire Japanreis maart 2014, wat een verhaal! wat een koi! wat een foto’s!

Koihunt Dag 3 Himitsu

De derde dag van deze tot nu toe zeer geslaagde Japanreis. 

Terwijl we op Yamazaki wachten, nog effe een groepsfoto!

 

We hadden verwacht hier enkele mooie koi te kunnen uithalen, maar de kwaliteit was ech t te laag. De vissen die wel mooi waren echt onbetaalbaar. We bedanken hem vriendelijk en gaan verder naar Oofuchi. 
Eerst naar het nisai huis, de licht inval in de bakken is zo slecht, dat lang duurt voordat we de bowl kompleet hebben.Dit is het geworden!

 

Deze zeer mooie Ginrin Showa is een van de vissen die we selecteren.De huid is sneeuw wit, mooi dik rood en zeer sterk ginrin.
Dan naar boven waar de hoge kwaliteit 3-jarige vissen zitten.Het oog van Edward valt op een kanon van een Showa. De huidkwaliteit is echt uitmuntend. We vragen de prijs en dit valt mee, dus scheppen maar.

Als we daarna de deal rond willen maken is de vis opeens 25% duurder. Blijkbaar heeft hij zich vergist in de prijs. Het is even stoeien maar we kunnen haar dan toch voor een goeie prijs kopen.

 

We gaan met een tevreden gevoel weg!Even lunchen en dan door naar Maruboshi. Steve wilde graag een grote kohaku van 70cm.

We bowlen er een paar, en uiteindelijk is het dit beest geworden!

73cm 3-stap kohaku met zeer mooie zuivere huid.

 

        
Trots op zijn nieuwe aanwinst!
Dan nog even een paar andere vissen op de foto gezet. Mocht iemand geïnteresseerd zijn, stuur een email naar info@himitsu.nl voor de prijs.

Kohaku A Kuchibeni Kohaku +/- 70cm Yonsai (4jr)

Kohaku B Maruten Kohaku +/- 70cm Yonsai (4jr)

 

Dan de tosai wedstrijd! Ik leg hem ujit dan ik een 90-tal grote tosai wil uitzoeken en dat we daarmee een wedstrijd organiseren. We krijgen een hele goeie prijs en maken meteen de selectie.

In pl aats van vissen van 18-20cm, zijn het vissen van 18 tot 30cm!!! De wedstrijd gaat op kwaliteit na 1 groeiseizoen, dus alvast een tip, laat je niet misleiden door de grootte van sommige vissen!

Ik weet dat jullie met spanning wachten, maar jullie krijgen nog geen close-up te zien!!Onze volgende stop is Maruhiro. Ik moet voor Jörg nog de Azukari gaan vastleggen. Deze Tategoi Ginrin Chagoi zal nog minimaal 1 jaar bli jven doorgroeien in Japan.

 

Danny zoekt nog een benigoi en we selecteren een 2 jarige vis van ruim 50cm!Om de box te vullen komt er nog een Hi Utsuri bij.Zelf selecteer ik nog een doosje met hoge kwaliteit nisai.
En met als kers op de taart, dit plaatje van een showa!Hier hoef ik verder niks bij uit te leggen, toch?

Ook hiervan zullen nog vissen naar de koishow gaan. Bij aankoop zit dan ook gelijk deelname aan de koishow!

 

Zoals jullie hieronder kunnen zien, het is gezellig. Het is te merken dat Edward al een paar dagen bij Danny in de auto zit, hij begint zich al aan te passen!

Het is inmiddels alweer 5 uur. We maken nog een laatste stop bij Marudoh.En dit treffen we daar aan!

We kijken even snel rond en maken een afspraak voor maandag.

Morgen weer een druk programma met als eerste Sekiguchi!