Himitsu, koi’s empire Japanreis maart 2014, geweldige start!

 

DAG 1

We zijn na wat strubbelingen zijn we allemaal goed aangekomen in Nagaoka.1 klant kon helaas niet meegaan i.v.m. rugproblemen, beterschap Wim.

We waren dit keer al vroeg in Japan en kregen bij aankomst bericht dat de klanten die uit de UK moesten komen, een flinke vertraging hadden.

Na overleg zijn wij alvast richting Niigata gegaan. Om 3 uur staan we klaar, de auto is er dus dan maar alvast een rondje doen.

Na een aantal kwekers komen we bij Maruhiro uit. Ik moet een ginrin Chagoi hebben voor Azukari, maar de normale kwaliteit is helemaal uitverkocht. Hij heeft wel nog een tategoi zitten, dus dan maar meteen op de foto.

 

Hier nog een close up van het Ginrin!We hebben meteen nog wat andere mooie koi op de foto gezet, bent u geïnteresseerd, stuur een mail naar info@himitsu.nl

 

We gaan nu ontbijten en dan snel op pad!Tot straks!

DAG 2

Na veel te weinig slaap, en een lekker ontbijt, zijn we op weg gegaan naar Chogorou.Ik had hem gisteren gevraagd om te handpicken in zijn hoge kwaliteit Goshiki. Hij zei toen nog nadat hij heel hard gelachen had, NEE.

Het eerste wat ie zei toen we aankwamen was dat het toch mocht. Hij wilde nog geen prijs zeggen, eerst moesten de vissen geselecteerd worden. Dat is geen goed teken!

Maar goed eerst de nisai selecteren waar we voor kwamen. Hij heeft iets nieuws, platinum gekruist met kikikuryo, en dit geeft een soort gele kujaku en geschubde hariwake.

Daarnaast kochten we natuurlijk nog enkele platinum, waar hij bekend om staat.

     
Het patroon is een beetje lastig te zien door het licht in de foto, maar het is een mooie inazuma wagoi hariwake.

 

Hiernaast nog een mooi zuivere platinum matsuba en een platinum ogon.

 

Dan door naar het selecteren van de tosai. Als je in zo’n bak met 1000 vissen kijkt, is er altijd die ene vis die je opvalt.Zo ook deze Goshiki, laat het nou net weer de beste Tategoi in de bak zijn. Na een heleboel oe’s en aa’s mag ik hem toch erbij in de bowl zetten.

De prijs is net als de vis super, maar ik kan het toch niet laten.

 

Ik heb zelden zulke mooie kwaliteit tosai mogen selecteren.

Ze zullen niet goedkoop zijn, maar meerdere van deze vissen zullen ook deelnemen aan de Shinkokai koishow.

De foto’s zijn helaas niet zo helemaal top door het licht.

In totaal dertig stuks, we nemen nog 20 platinum ogon om de box te vullen.Alle tosai zullen per stuk op de website terug te vinden zijn.
Tussen de koi zwemmen ook nog Sabao, het blijken ook Tategoi te zijn.En deze Kuchibeni zou en moest Lindsay hebben!Ed nog effe op de foto en dan kunnen we door.

 

Na Chogorou maken we nog een rondje langs Tsuna, Koda, Yamazaki, Kawakami, Shinoda en om vervolgens uit te komen bij Conias.Bij Conias is veel weg maar er zwemmen nog redelijk veel grote vissen.

We besluiten er 2 te bowlen. De prijs is erg goed, eentje is voor Steve en Angie, de andere voor Phil en Maggie.

Beide +/- 65cm!

 

          We hebben hier een regel, als klanten geen vissen gekocht hebben op een dag, dat moeten zij de rekening van het eten betalen 😉 

Ed kreeg het al heet onder de voeten, even snel een rekensom gemaakt. Wat kost het eten? Wat kost deze vis? Dan toch maar een koi kopen.

 

Het werd een plaatje!

 

Dan de berg maar weer naar beneden en naar Isa Maruyo.
De vissen zien er weer goed uit, dus scheppen maar!De kwaliteit van zijn nisai is zooo ontzettend hoog. Ook hiervan zullen weer enkele vissen deelnemen aan de koishow.
In het andere vishuis bowlen we ook nog een aantal vissen.De kohaku links is voor Steve, deze hele aparte Ginrin Matsukawabake is voor Maggie.Ook zet ik nog een aantal vissen voor klanten op de foto, maar hierover later meer!

Het was inmiddels al 5 uur, tijd om terug te gaan. Ik maak nog even een stop bij Maruboshi om het ze even lekker te maken! Het licht is niet goed en we maken meteen een afspraak voor morgen om te selecteren.

Morgen weer meer!