Dag 4 koihunting februari 2014 van Makoi Hattemerbroek

Vandaag zijn we begonnen bij Ikarashi, waar we vandaag een afspraak hadden staan om zijn Tosai te selecteren.

Hier hebben we uit circa 1500 visjes 35 goede Tosai geselecteerd Kohaku en Sanke.

IKARASHIBOX 

Na Ikarashi zijn we bij Sakai gegaan, maar hier lagen de prijzen veel te hoog voor de kwaliteit die hij had zwemmen helaas.

Marahiro was de volgende die we bezochten. Hier hebben we 19 nisai/sansai gekocht:

MARAHIROBOX1 MARAHIROBOX2

 

 

MARAHIROBOX3 MARAHIROBOX4

 

en 2 sansai’s van goede kwaliteit. Grote vissen met een goede bouw:

MARAHIROBENIKOI MARAHIROSHOWA

Zoals deze week afgesproken met Torazo mochten we uit zijn High quality koi selecteren. Bij aankomst zei hij uitdrukkelijk dat dit zijn beste Tosai zijn waar wij uit mochten kiezen, en dit zijn Tategoi zijn!! Dat is natuurlijk super om te horen! Tevens gaf onze gids aan dat er normaal niemand mag selecteren hier, maar omdat wij de laatste jaren een steeds betere band met hem hebben opgebouwd geeft hij ons deze kans. Allemaal visjes met toekomst die Torazo normaal gesproken een jaar door zal laten groeien naar Nissai!
Dat gaat dus nu niet in Japan gebeuren maar in Nederland! 😉
Heeft u een goede aangelegde koivijver? Dan zijn dit de koi die u door kunt laten groeien naar hoogwaardige koi waar u normaal gesproken als nisai een zeer hoog bedrag voor zou moeten betalen! We mochten hier maximaal 10 stuks uit selecteren. We hebben 6 Kohaku en 4 Sanke’s geselecteerd.

 

1/10
Na deze verrassende en geweldige aankoop zijn we doorgereden naar Kase waar we een bowl tosai hebben gekocht. Mooie visjes met mooie patroontjes!

Het is inmiddels alweer bijna donker en gaan dus weer naar het hotel. Morgen hebben we nog 1 dag met als uitloop zaterdagmorgen voor de koihunt. Tot morgen!